top of page

Laura

Ester

Rosa

Plàcida

Dominik

Jordi

Guillem

GUILLEM RODRI CASTELLAR

 

M’autodefineixo com a artista poliedric. Format en el dibuix i la il.lustració i simultneament amb la música “undergraund”.  Segueixo uns set anys de diferents treballs amb l’audiovisual (curts, documentals, llargs i videodanses)

Els ultims anys, descobreixo la trompeta i amb la influència de l’Aikido entro dins el món de la dansa. La suma d’aquest coneixement em porta a la performance. Sóc el primer president d’As d’Arts.

JORDI RAMON

Sóc pare, ballarí i mestre. Des de l’any 1996 exploro i experimento en diferents llenguatges de l’expressió, la dansa i l’autoconeixement. Durant la meva etapa a Barcelona vaig realitzar estudis al Col·legi del teatre i al Laboratorio d’Expressió Corporal Dramàtica. La meva etapa al País Basc em va portar a co-crear Orekan Gortputz Eskola, escola de moviment durant 3 anys. En els últims anys m'he centrat en el contact improvisació rebent tallers amb professors com Nancy Stark Smith, Scott Wells, Martin Keogh, Ester Momblant Ribas, Adrian Russi, entre d'altres.

Aquest recorregut m’ha portat a integrar d’una manera òrganica la dansa i tot allò que ofereix l’experiència de gaudir amb el moviment. Actualment acompanyo a infants i adults en el seu creixement corporal, emocional, mental i espiritual en un projecte d’educació lliure.

ROSA BALLARIN SERRA

M´he format en Imate i So, Fotografia Artística i Dansa Contemporànea. Sóc ballarina de Contact Improvisació, Improvisació i Dansa Contemporània. Em dedico a la pedagogia de la Dansa Contact, Improvisació i l´Expressió i Consciència Corporal a Espanya, Alemania, França i Colombia. Així com a l´organizació i difusió d´events relacionats amb la Dansa Contemporània (laSemilla Jam de CI,Sembrando Contact “cicle formatiu de dansa C.I”, Improvisando Danza y Música en el Sur de Francia, EMOCIE 1era. trobada de mestres i organitzadors de contact improvisació a Espanya, Residencia d´Improvisació a Medellín-Colombia, La Vida es Mou)

He ballat amb diverses formacions d´improvisació amb músics i ballarins a Espanya, França, Turquia i Colombia. Co-creat les peces de dansa Collectif Racines, Nashima, Bardo, Barnakustica “Ara” i Vídeo Dansa en la Ciutat. Ajudant de coreografia, producció i muntatge de l´obra “Señoras, señores que podemos hacer por ustedes?” de Dominik Borucki (Bogota-Colombia) i Colaboració Artística de l´obra “Der andere Mann” de Dominik Borucki.

 Actualment estic impartint classes a TragantDansa, Escola de Dansa lliure Marabal, La Llançadora i Espai Conciencia y Movimiento. Participo en la creació i ballo en la peça  “Cos desa(r)mat” de Dominik Borucki. El meu company em diu que soc Creadora d´Ambients i cada cop sento  que aquest terme em defineix mes i mes clarament.

M’he format en Contact Improvisació amb Esther Montblant, Ray Chung, Joerg Hassman, Benno Voorham, Sebastián García Ferro Improvisació i Composició Instantània amb Julyen Hamilton, Barre Phillips, Olga Tragant, Marielle Morales, Felix Santanta,Yanael Plümet. En  Técnica de Dansa Contemporània amb Fabiana Capriotti, Olga Tragant, Bea Fernandez, Dominik Borucki, Natalie Lebana, Roberto Oliván. En Butoh amb Jushka Weigel, Ariel Prolijo. En Tècnica Release amb Cecilia Colacrai, Gustavo Lesgard. En Teatre Físic amb Jordi Cortés. En Movimient Autèntic Gemma Diaz. Paral.lelament també he estudiat Tai-Ji Qi Gong amb Paolo Cingolani, Antigimnasia amb Anna Prats,CCY Hata Ioga a Kaivalyadhama  Escola de Ioga Índia Massatge Ayurvèdic Centre Nissarga Purva a Puna Índia. Practico terapia de creixement personal.

Actualment m´estic formant com a Terapeuta de CRC consciencia i restructuració corporal.

DOMINIK BORUCKI

Soy bailarín, coreógrafo y profesor de danza. Soy alemán y resido en Cardedeu (Barcelona). Enseño danza y presento mis espectáculos en unos 15 países de Europa y América. Mi especial interés, sea en los talleres o en las actuaciones de danza, es la improvisación como arte de comunicarse con otros y conmigo mismo. Esto incluye la conciencia del cuerpo, de la mente y de las emociones.

Mi trabajo incluye improvisación en danza y teatro, Contact Improvisación, actuar, Nueva Danza y Danzateatro. He trabajado con Compagnia Buffo (Osnabrück/Alemania), con Paulo Henrique (Lisboa para Expo 98), en dúo con David Zambrano (Nueva York)  y con Brigitta Ernst (Berlín), con Cia. Lapsus de Alexis Eupierre (Barcelona). Dirigí la piezas “¿Qué tal estás? -we don´t have video yet- (Las Palmas)”, “What’s Up?”, “El arte de volar” y sus  solos “I Am My Own Television” y “La vecina (interior)”. 

Enseñaba en Movement Research (Nueva York), Danzarte (Las Palmas), bewegungs-art-freiburg, La Caldera (Barcelona), CEM (Lisboa), Estudio 3 (Madrid), Moving Art (Colonia), Tanzfabrik (Berlín), Tanzhaus NRW (Dusseldorf), Ials (Roma), Galili Dance Company (Groningen), Dansens Hus(Copenhagen), como docente en la Facultad de Artes en Altea y en diferentes centros de danza y festivales en Colombia, Venezuela y México etc.

ESTER MOMBLANT RIBAS

En el 1996 em trasllado a Anglaterra on em diploma en dansa contemporània ala University College Chichester. També estudi a l’School for New Dance Development (SNDO) a Amsterdam, Holanda. Des del 2000 m’especialitzo en ‘Contact Improvisation’ (CI), ‘Improvisació’ i ‘Consciència Corporal’. Desenvolupo la seva recerca sobre aquestes tres àrees estudiant i treballant (oferint classes i cursos) a Anglaterra, Bèlgica, Holanda i Espanya. A partir del 2002 participo regularment en conferències internacionals (ECITE) de Contact Improvisation arreu de Europa i també, des de aquest any, baso la seva feina a Barcelona on imparteixo classes, intensius, i participo en Festivals de CI locals. Al 2004 obtinc la plaça de professora titular de Consciència Corporal per a músics a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya; http://www.esmuc.cat).

 En el 2006, estudio amb Nancy Stark Smith a Massachusetts, (EEUU), amb qui posteriorment organitzo, col·laboro i treballo en projectes de CI sobre l’Underscore a Barcelona (2006) i Paris (2007). Des d’aquest moment l’Ester combino la docència  a l’Esmuc amb la docència de CI, tant a Barcelona com a l’estranger, oferint curos a Israel, Itàlia, França, Alemanya, Àustria Rússia, Brasil i Ucraïna. Des del 2007, viatjo a Rússia regularment, col·laborant en el desenvolupament del CI a aquest país. En el 2008 faig una gira pedagògica i artística per Brasil, subvencionada per d’Institut Ramon Llull. També, en el 2007 obtinc la plaça de professora de Contact Improvisation al Institut del Teatre de Barcelona.

Paral·lelament amb la feina docent,  col·laboro en projectes artístics; he actuat en varies ocasions tant a l’estranger com a Barcelona. Des de l’any 2009 col·laboro amb Dominik Borucki en el projecte ‘Cuerpo desa(r)mado’.

LAURA DORNA

M’he format en Dansa Contemporània i Improvisació a Barcelona (Area, el Timbal, la Caldera) i a Berlín (Dock11, K77 i Tanzfabrik).  Sóc llicenciada en Pedagogia de la Dansa pel Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. He donat classes a diferents escoles com Area, Mésdansa, Tragantdansa, i a La Caldera. He donat tallers de dansa i improvisació al festival Internacional de Contact, a Dansburg, a La Bobina d’Art a Barcelona. Dono classes regulars a l’Escola Municipal de Celrà.  a l’escola de dansa Àgueda Murillo de Granollers, a l’espai de Música i Moviment de Sant Celoni i a Cardedeu. També he treballat com a suport pedagogic en el projecte Totdansa coordinat per l’Institut de Cultura, l’Institut de Teatre i el Mercat de les Flors i he col·laborat com a membre d’As d’Arts al projecte Pobles en dansa amb l’espectacle 6 Milles dirigit per Álvaro de la Penya

He treballat com a intèrpret a companyies com Sin-tesi, Artristes, Nats Nus (dirigit per Toni Mira i Claudia Moreso),  i la Cia. Nux dirigida per Maite Delafin, amb Dominik Borucki en el projecte El cos desa(r)mat. També actuo amb Perkimba Cia. (dansa i percussió), dirigida per Neus Fernández i Thierry Hochstatter  i participo en el projecte Enlloc del cos, dirigit per Esther Giménez. També he participat en el Taller de reposició de Kolbebazar d’Àngels Margarit, presentat a La caldera i al pati del Mercat de les Flors al novembre del 2010.

Com a creadora, he dirigit diverses peces: Angustia 8, finalista en el Certamen Coreogràfic de Madrid i La Superfície, estrenada a l’Ateneu de NouBarris, el Solo duelos i quebrantos estrenat al Festival Fontys d’Holanda i el duo Vuit buit estrenat a la casa Elizalde de Barcelona o la peça Truitasalmonda, estrenada a la Tèxtil Rase de Cardedeu en el 2011. Participo també en diferents projectes d’improvisació com el projecte mpb08 i dirigeixo el Projecte Souvenirs.

Sóc ballarina, coreògrafa e improvisadora. Cultivo l’art de la dansa per mitja de la creació d’espectacles així com acompanyant a altres persones en el procés d’aprenentatge del moure’s. 

Des de fa dos anys desenvolupo l’escolta cap a la natura de diverses formes, com fent l‘hort a casa, ballant a espais naturals, passejant, recol·lectant,... . M ’incuriosa com em pot canviar a nivell físic, emocional i mental fer una vida més conscient i connectada (“dels” o “ a els”) processos naturals. Part d’aquesta exploració afecta també a la meva pròpia investigació en l’àrea de la dansa.

PLÀCIDA PAJARES

bottom of page